GROEP 6A

Na een intensieve periode met Cito-toetsen, zijn we nu bijna toe aan de vakantie. Hopelijk kunnen de kinderen genieten van mooi weer, zodat ze lekker naar buiten kunnen. Maar eerst vieren we morgen met z’n allen het carnavalsfeest met een spetterende playbackshow. Daarna kunnen de kinderen hun zelfgemaakte maskers mee naar huis nemen om op te hangen met carnaval. Groep 6A en juf Marie-Thérèse wensen iedereen alvast een hele fijne en gezellige vakantie toe.

Na de vakantie zijn we gestart met een nieuwe weektaak, met daarin verschillende opdrachten die te maken hebben met het voorjaar dat onderweg is. Voor de crea-opdracht hebben we witte, gele en bruine wol nodig. Als u thuis nog resten heeft liggen die u niet gebruikt, willen wij ze graag hebben. Alvast bedankt!
In het nieuwe blok van spelling zijn we veel bezig met werkwoordspelling: tegenwoordige en verleden tijd. Het is best een lastig onderdeel, wat we dan ook veel gaan oefenen. Sommige kinderen hebben als geheugensteuntje een ondersteuningskaart in hun spellingmap zitten, die ze kunnen gebruiken als het nodig is. Veel lezen is ook een goede manier om deze regels geautomatiseerd te krijgen. Bij rekenen zijn we veel bezig met de deeltafels, met en zonder rest. Daarvoor is de kennis van de tafels van vermenigvuldiging natuurlijk heel belangrijk.