GROEP 7B

Geschreven door Stein
Soms geven kinderen in groep 7b zelf les. Ik heb zelf ook al les gegeven. Het was spelling, superleuk. Ik vind het belangrijk want zo help je kinderen om misschien later een beroep te kiezen. En het is ook gewoon superleuk. Ik wil zelf ook meester worden, dus vet man. En dan vooral leraar van groep 3. Tot snel.
Stein

Geschreven door Sofie
Op enkele momenten van de week mogen de kinderen zelf les geven. Op die manier leren ze ook voor de klas te staan, dat is handig voor een spreekbeurt. Ze mogen dat doen alleen, met z’n tweeën, maar ook met z’n drieën. Tijdens het lesgeven mogen we gebruik maken van het whiteboard en het digibord. Katarina, Yara en ik hebben het al een paar keer gedaan, dat vonden we leuk. We hebben toen les gegeven in Blits.
Sofie  
 
We hebben het druk in groep 7B tussen Kerst en Carnaval. We hebben een viering gedaan over het spijsverteringssysteem (en poep). We werken hard aan de Citotoetsen. We krijgen inmiddels elke week spannende lessen van meester Martin. We krijgen elke week zangles van meester Sander. En die zanglessen zullen we over een tijdje afsluiten met een zangvoorstelling voor onze ouders. En dan krijgen sommige kinderen ook nog lessen uit de Pittige Plustorens er tussendoor, of Levelwerk.
Daarnaast proberen we met een frisse kijk op onderwijs (uit het boek ‘Teach Like a Champion 2.0’) om ons ook nog allemaal ‘STERK’ te gedragen in de klas. ‘STERK’ staat dan voor STil, Ellebogen op tafel, Rechtop zitten en Kijken naar diegene die voor de klas staat. Druk, druk, druk zult u denken en dat is ook wel zo, maar het is eerst en vooral toch nog steeds altijd fun, fun, fun.

Meester Peter