Michele Fleskens

Ook dit jaar mag ik de kinderen begeleiden in de “Taalklas” op onze school.
Steeds vaker krijgen we te maken met kinderen die de Nederlandse taal nog niet vaardig zijn of nog nooit een woord Nederlands hebben gesproken, vaak zijn deze kinderen net in Nederland aangekomen. Kinderen die ik op dit moment begeleid komen uit bijv. Zuid-Korea, de Filipijnen, Turkije, Roemenië en India.
Deze kinderen probeer ik eerst op hun gemak te stellen en al spelenderwijs Nederlandse woorden en zinnen te leren. Ik begeleid de kinderen dagelijks en ondersteun op deze manier de leerkrachten.

Je ziet dat de kinderen enthousiast zijn en het allemaal snel oppikken. De kinderen komen in kleine groepjes naar mij toe, het werken in deze kleine setting is super. Je bouwt zo snel een band met ze op. Op dit moment probeer ik buiten contact te zoeken met de ouders en men is ook altijd welkom om een keer een kijkje te komen nemen in de “de taalklas” , wel graag van te voren even een afspraak maken a.u.b. Contacten met ouders en collega’s vind ik heel belangrijk, we moeten het tenslotte toch samen doen. Op maandag werk ik de hele dag en de rest van de week werk ik in de ochtenduren, ook begeleid ik een paar keer in de week kinderen op Basisschool aan 't Heike”. 

Ik woon in de wijk Heikant met mijn zoon Gijs van 22, ook heb ik een vriend met een zoontje die mijn leven compleet en gelukkiger maken. Mijn hobby’s zijn pianospelen, zingen, tuinieren en lekker wandelen en fietsen en vooral genieten van de kleine dingen in het leven.

We komen elkaar vast een keer tegen, ik ben altijd 'in' voor een praatje, gezellig!