Peter van de Wiel

Hallo allemaal. Mijn naam is Peter van de Wiel en ik ben vanaf 2016 met veel plezier lid van het team van de Heiacker. Ik ben als leerkracht vooral werkzaam geweest op de PWA-school in Zeelst en op de Op Dreef in Veldhoven-dorp.  Op die scholen heb ik les gegeven aan groepen jongeren met een verstandelijke beperking en aan groepen ROMA leerlingen. Maar ook aan reguliere boven- en vooral ook middenbouwgroepen.

Na mijn vervangende dienstplicht heb ik ook nog paar jaar bij het Prehistorisch Openluchtmuseum gewerkt. Na het museum en voor mijn onderwijsloopbaan ben ik nog een aantal jaren welzijnswerker geweest, in Utrecht en ook in Veldhoven bij Stimulans (nu Cordaad).

Mijn vrouw, Lisa, is geboren in Coventry in de Engelse Midlands. In ons huis wordt daarom best veel Engels gesproken. Wel lekker handig, als je op De Heiacker mag werken.

Ons gezin telt 4 kinderen die al wat ouder zijn en waarvan de oudste inmiddels al zelfstandig woont. We wonen in Veldhoven in een huis met een flinke tuin. In die tuin staat mijn werkplaatsje waarin ik graag bezig ben, onder andere achter mijn smidsvuur.  
Op De Heiacker mag ik werken met de leerlingen van groep 7B. Fantastische leerlingen die al heel erg veel geleerd hebben de afgelopen jaren. Aan mij de eer om daar met allerlei vakinhouden, weetjes en ‘wijsheden’ nog van alles aan toe te voegen. Wat hebben wij leerkrachten toch een mooi beroep.

terug naar het team