Dag 2 Chaucer College

De ochtend begon met een verlaat ontbijt. Dat alles wat langer duurde maakte het mogelijk om wel drie keer te zingen voor de jarige job, Monique.  Na een lekkere frisse wandeling, vooral heuvelop,  kwamen we aan bij Chaucer College.
Na een hartelijk welkom startten we met een flink stuk herhaling van wat we eerder al gehad hadden. Maar wat zinvol! Hoe bijvoeglijke naamwoorden  ons Engels al meteen een stuk spannender kunnen maken.

Peter nam ons mee in de wereld van Meander en onze cursusleidster maakte er ter plekke een CLIL les van. Deze mooie activiteit was het begin van een hele reeks bijzonder zinvolle activiteiten voor onder- en bovenbouw.

Een echte eyeopener was dat vertalen van Nederlandse inhoud minder zinvol was en dat we op zoek zouden moeten gaan naar authentieke, Engelstalige inhoud, passend bij onze lesinhouden.

Met een analogie over een groep ganzen, vliegend in v-formatie, leren we vervolgens dat we elkaar uit de wind moeten houden. Als we elkaars energie gebruiken zal dat uiteindelijk heel erg veel meer rendement opleveren dan dat we alles zelf proberen op te lossen. Soms kan een open deur ook een eyeopener zijn.

We sluiten onze ‘werkdag’ af met een hele koude maar evengoed prachtige wandeling door historisch Canterbury.